2 Ağustos 2020 Pazar

User experience catch : 'Are you sure to delete' popup yerine güzel bir metot

Bugün zapier.com da bir işlem yapmakta idim. Hatalı kayıt oluşturdum ve silmem gerekti.
 
O sırada yaşadığım bir kullanıcı deneyimi nedeniyle sizinle paylaşmak istedim.
 
Veri Silme Onayı
 
Önemli verileri sildiğinizde, tüm uygulamalar size emin misiniz diye sorar.
 
Çünkü işlem önemlidir ve geri alınamayabilir.
 
Aşağıdaki aramada görüleceği üzere genelde kötü bir popup alert box açılır. 
 
Ekranın ortasında kafamıza vurur gibidir ve beni pek bir iğreti yapar.
 
Hepsi bir tarafa, bu iğrenç görünümün bir sebebi de vardır, çünkü dikkat çekmektir amaç :(
 
 
 


 
Peki bu senaryodaki hata nedir ?
 
 
1- Öncelikle bir veri gerçekten silinmemelidir. Windows da olduğu gibi geri dönüşüm kutusuna atılmalıdır. Kalıcı silme işlemi ikinci bir adım olmalıdır.
 
2- En güzel gösterimi nasıl olur derseniz, zapier.com bunu göstermiştir.
 
Aşağıdaki gibi trash buton görünüyor listede.
 

 
Tıkladıktan sonra diğer bir aşamaya geçiyoruz.
 
Rahatsız edici popup olmadan harika bir onay mekanizası bence, ya sizce :)
 
Önerdiğiniz böyle başarılı uygulamalar varsa iletişim formundan paylaşabilirsiniz burada örnekleyelbilirim. 
 

Yorum Bırak